För handläggare

Här finns information för handläggare.

För anhöriga

Här finns information för anhöriga.

Kontakta oss

Ta kontakt med oss redan idag.

/
/
Fritidsaktiviteter

Fritidsaktiviteter

Astrid Lindgrens Stad

I Vimmerby och på Lansen Omsorg är vi mycket stolta över att Astrid Lindgren är född och uppvuxen här. Astrids barndomshem är numera ett besökscentrum med utställningar, trevligt café och en fin trädgård. Astrid Lindgrens värld är inte bara för barn – faktum är att teaterföreställningarna brukar vara mer populära bland de vuxna besökarna.

Stor variation av utvecklande aktiviteter

Tack vare den blomstrande turismen i Vimmerby finns ett mycket rikt utbud av fritidsaktiviteter att tillgå precis runt knuten. I Vimmerby finns en stor närhet till naturen och det finns många fina sjöar att bada, paddla kanot och fiska i. Vi har motionsslingor precis runt knuten från boendet med löparspår och mountainbikeslingor på sommaren och fina längdspår på vintern. Det finns även gott om fina småvägar att cykla på i den fina naturen.


Vimmerby har en biograf som visar de senaste filmerna, men även andra direktsända kulturevenemang. Det finns bowlinghall, simhall, ishall och idrottshall. Det finns goda möjligheter till hästridning då både stall och ridskola finns nära. Tack vare den stora turismtillströmningen har vi ett rikt utbud av affärer, restauranger och caféer.