För handläggare

Här finns information för handläggare.

För anhöriga

Här finns information för anhöriga.

Kontakta oss

Ta kontakt med oss redan idag.

/
/
/
/
/
Lär känna våra medarbetare-Del 5

Lär känna våra medarbetare-Del 5

Hej Sandra!

Anställd sedan:

2022

Enhet:

Storgatan i Vimmerby

Arbetsuppgifter:

Finnas till som stöd för de boende i deras vardag om det så bara är för ett samtal eller hjälp med exempelvis städ. Stödet ser olika ut beroende av den boendes behov.

Ansvarsuppgifter:

Köksansvarig

Jag började jobba här för att:

Föreståndare Anna ringde mig och berättade att det fanns en ledig tjänst på en av gruppbostäderna och frågade om jag var intresserad, då mitt cv fanns kvar för en annan tjänst jag tidigare sökt. När Anna ringde hade jag precis fått en anställning på ett annat jobb, så jag gick till Lansen Omsorg på en förutsättningslös anställningsintervju med en tanke om att jag bara skulle kolla vad det var för jobb. När jag kom hit kände jag att det här var ett jobb jag önskade mig så det blev att säga upp sig från det nya jobbet direkt.

Tidigare arbeten:

Inom äldrevården och som personlig assistent.

Utbildning:

Undersköterska, behandlingspedagog.

Fritidsintressen:

Hästar och hundar.

Tre ord som kännetecknar Lansen Omsorg:

Familjärt, utvecklande och högt i tak.

Hej Marlene!

Anställd sedan år:

2022

Enhet:

Vitsippan i Vimmerby

Arbetsuppgifter:

Jag är kontaktperson till flera boende och utför de arbetsuppgifter som ett kontaktmannaskap innebär. Mitt jobb går ut på att tillgodose de boendes behov, strukturera deras vardag och agera stöttepelare. Som en katalysator i en motor kan man tänka. Det är viktigt att se hela personen i fråga där man vissa gånger kanske får börja med ett samtal som sedan resulterar i att man senare får utföra städet som planerats för dagen.

Ansvarsområden:

Munvårdsombud.

Jag började jobba här för att:

Jag arbetade tidigare på ett HVB-hem där flertalet av mina tidigare kollegor börjat på Lansen Omsorg istället. Internt skojade vi och sa att man bytt sida, säger Marlene och skrattar vid minnet. Nu jobbar jag också här och trivs jättebra med alla nya utmaningar som hör arbetet till.

Tidigare arbeten:

HVB-hem, boendestödjare och inom hemtjänsten.

Utbildning:

Undersköterska och beteendevetare på gymnasienivå.

Fritidsintressen:

Jag är intresserad av sportbilar. Så tycker jag om att resa och umgås med mina vänner.

Tre ord som kännetecknar Lansen Omsorg:

Gemenskap, transparent och lärorikt.

Hej Mire!

Anställd sedan år:

2023

Enhet:

Blåklockan i Södra Vi

Arbetsuppgifter:

Stötta de boende i deras vardag för ett så självständigt liv som möjligt. Ha motiverande samtal. Kontaktmannaskap med allt vad det innebär.

Ansvarsområden:

Köksansvarig, ateljéansvarig.

Jag började jobba här för att:

På mitt tidigare arbete jobbade jag med människor som har diagnoser, men kände att jag ville prova på en ny inriktning både vad det gäller åldersgrupp och klientel. Så det blev en spontanansökan till Lansen Omsorg efter att en vän tipsat mig.

Tidigare arbeten:

Resurs på förskola och arbete inom restaurang.

Utbildning:

Undersköterska.

Fritidsintressen:

Resa, måla och vara i naturen.

Tre ord som kännetecknar Lansen Omsorg:

Struktur, gemenskap samt frihet.

Hej Linda!

Anställd sedan år:

2017

Enhet:

Blåklockan i Södra Vi

Arbetsuppgifter:

Stötta och motivera våra boende till en fungerande, strukturerad vardag. Dokumentation. Skriva månadsrapporter till handläggare. Telefonkontakter med olika myndigheter. Fackliga uppdrag. Planera och uppdatera våra sociala mediekanaler.

Ansvarsområden:

Brandansvarig, ansvarig för sociala medier, skyddsombud, arbetsplatsombud, huvudskyddsombud.

Jag började jobba här för att:

På mitt tidigare arbete skulle jag bli tvungen att flytta många mil uppåt landet för att kunna ha den dåvarande tjänsten kvar. I det läget var det inte rätt tid i livet för att bosätta sig på annan ort så jag tackade nej och sökte mig till kriminalvården istället. En person i min närhet var ihärdig på att jag hellre skulle söka till Lansen Omsorg och efter en spontanansökan samt intervju insåg jag snabbt att jag hittat ett arbete jag skulle kunna trivas med.

Tidigare arbeten:

Arbetsledare inom personlig assistans, egenföretagare tatuering/piercing och barista.

Utbildning:

Undersköterska, Social media manager, fackliga ombudsutbildningar inom arbetsmiljö samt ledarskapsutbildningar. Interna utbildningar såsom MI och Studio lll.

Fritidsintressen:

Inredning, matlagning, familj och vänner.

Tre ord som kännetecknar Lansen Omsorg:

Utvecklande, tillitsfullt och lösningsfokuserat.

Länkar till våra senaste inlägg: