För handläggare

Här finns information för handläggare.

För anhöriga

Här finns information för anhöriga.

Kontakta oss

Ta kontakt med oss redan idag.

/
/
/
/
/
Ny föreståndare

Ny föreståndare

Nellie Blom är sedan mars månad ny föreståndare på våra två gruppboenden Blåklockan samt Norra storgatan i Södra Vi och har tagit över rollen efter Johanna Steinholtz.

Nellie Blom

När Nellie tillträdde tjänsten på Lansen Omsorg fick hon kliva in direkt i föreståndarrollen, vilket för de flesta skulle kunna vara lite skrämmande, men inte för Nellie. Hon berättar att hon är en person som gillar att hugga i, ha sin almanacka fulltecknad och har hon inte koll på läget ser hon till att skaffa sig det.

Sjuksköterska

Nellie har tidigare arbetat som sjuksköterska inom psykiatri och olika HVB-hem samt varit HSL-ansvarig.

När rekryteringen för tjänsten som föreståndare på Lansen Omsorg publicerades blev hon tipsad av tidigare kollegor att söka tjänsten vilket hon också gjorde. Nellie uppger att anställningsintervjun kändes bra och att hon efteråt höll tummarna för att hon skulle få tjänsten.

En vecka efter anställningsintervjun fick hon det positiva beskedet. Hon hade fått anställningen som föreståndare på de två enheterna i Södra Vi och hon såg med glädje fram emot att påbörja sin nya roll på Lansen Omsorg.

Utbildning

Nellie har förutom sjuksköterskeutbildning läst handledning, juridikkurs i socialrätt samt gått en LSS-utbildning uppe i Stockholm som inkluderade många lagar.

Arbetsuppgifter

Kvalitetsarbete är något Nellie brinner för och hon ler stort när hon börjar prata om rutinerna i Lansen Omsorgs kvalitetsledningssystem. Nellie berättar att hon gärna stöttar upp vår kvalitetsansvarige Ulrikas arbete genom att Nellie som ny på arbetsplatsen kommer in med nya ögon på rutinarbetet.

Både det kvalitativa arbetet och personalfrågor är något Nellie får utrymme för i sin nuvarande tjänst. Hon berättar att det känns roligt att hennes arbete innehåller många olika arbetsuppgifter, där dagarna även består av mycket telefonkontakter och administrativt arbete.

Som föreståndare ska Nellie bland annat ombesörja :

  • Att de boende har en god livskvalité.
  • Att personalen trivs med sitt arbete.
  • Att all dokumentation finns på plats.

Vardag

Som föreståndare arbetar Nellie dagtid och berättar att trots att hon planerar sina arbetsdagar så ändras planerna ofta.

Nellie berättar att den första arbetsuppgiften för dagen brukar vara att se över personaltillgången på de två gruppbostäderna så det inte är någon som blivit sjuk. Efter det brukar hon läsa dokumentationen från medarbetarna för att på så vis alltid hålla sig uppdaterad med vad som hänt på verksamheterna under tidigare kväll/helg.

Ledarskap

Nellie ingår i ledningsgruppen på Lansen Omsorg. Hon berättar att ledningen försöker träffas på huvudkontoret inne i Vimmerby varje frukost och lunch för att på så vis kunna bolla med varandra om någon fråga skulle ha dykt upp. Under dagarna försöker Nellie vara så mycket som möjligt ute i verksamheterna berättar hon.

Som chef anser Nellie att det är viktigt att vara närvarande i sitt arbete. Att hon känner både sina medarbetare och de boende, så alla känner en trygghet i att bli lyssnade på och vågar komma med problem som kan uppstå. Men hon betonar att det också är viktigt att som chef våga och kunna sätta gränser om det skulle behövas.

Gott rykte

Nellie beskriver Lansen Omsorg som ett familjärt företag med gott rykte och säger att hon nu har förmånen att få arbeta nära så många härliga människor vad det gäller ledningen, alla medarbetare och de boende. Hon betonar vikten av det nära samarbetet för snabba beslutsvägar.

”Genom vårt nära samarbete på Lansen Omsorg är det snabb väg till beslutsfattande, man slipper på så vis en chef som sitter på flera mils avstånd, är oanträffbar, och ska ta beslut i saker.”

Nellie Blom

Styrkor

När Nellie får frågan om vilka hennes styrkor i arbetet är ler hon glatt och berättar att hon är en positiv person som gillar när det är ordning och reda samt att hon har en förmåga att kunna aktivera personer om det skulle behövas.

Även tidigare erfarenhet som sjuksköterska ser Nellie som positivt, där hon har stor erfarenhet kring arbete med missbruk men att hon också kan träda in som sjuksköterska om det skulle behövas dela någon medicin eller liknande.

Drömmar

När man sitter och pratar med Nellie kan man lätt få uppfattningen att sjuksköterskedrömmarna utspelades redan i tidig ålder. Men så är inte fallet.

På gymnasiet läste Nellie naturbruk med inriktning hästhållning. Hennes planer var att arbeta inom hästbranschen som veterinär och ville gärna flytta till Tyskland där hon ansåg att de bästa hästarna fanns.

Nellie läste naturbruk på gymnasiet.

Att hon utbildade sig som sjuksköterska är egentligen realityserien ”Sjukhuset” förtjänst berättar hon, då hon började titta på serien och kände att sjukvården kunde vara en intressant bransch.

Sågverket

Nellies första jobb var så långt från sjukvård och föreståndararbete man kan komma. Hon berättar att hon var anställd på ett sågverk under ett års tid och lyfte tunga plank. ”Gissa om jag blev stark?” säger Nellie och skrattar.

Intressen

När Nellie beskriver ett av sina vardagsintressen nämner hon det som sitt andra heltidsjobb.

Hästar.

Hemma på gården har Nellie två egna hästar, samt två katt. Men får hon bestämma kommer gården även innefatta en hund, getter och ännu fler hästar. I dagsläget är dock Nellie och hennes sambo inte riktigt överens om planerna säger hon och skrattar.

Nellie vill ha många djur på sin gård.

Förutom att ta hand om sina hästar tävlar hon också i hästhoppning, men bara på hobbynivå tillägger hon, och uppger att hon gillar busiga hästar och har bra tålamod med dem.

Hästhoppning är ett vardagsintresse för Nellie.

När Nellie inte tar hand om gården, sina hästar eller tjänstgör på Lansen Omsorg tittar hon gärna på hajdokumentärer och berättar om sin fascination kring de stora rovdjuren.

Fobi

Struktur och många bollar i luften upplevs vara Nellie signum. Finns det andra sidor hon vill dela med sig av?

Ja det finns några sådana sidor också säger Nellie och ler. Hon berättar om sin fobi för trånga utrymmen, att hon har dåligt tålamod när det gäller att vänta i kö, och hur ogärna hon blir fotograferad. Det finns knappt några bilder på mig själv så när jag blev ombedd att gå till fotografen för en bild till Lansen Omsorgs hemsida fick jag nästan panik, men jag tog mig dit till slut, säger Nellie och skrattar hjärtligt.

Nellie berättar vidare om hur hon gärna nördar ner sig i saker som gäller både arbete och fritid, att hon är en riktig ensamvarg och är svag för sötsaker.

Arbetet hemma på gården är ett annat intresse som ligger Nellie varmt om hjärtat.

Tre ord

Intervjun börjar gå mot sitt slut och precis som vanligt kommer den obligatoriska frågan även till Nellie. Vilka tre ord hon anser benämner Lansen Omsorg och Nellie svarar utan större betänketid:

  • gemenskap
  • livskvalité
  • omtanke

Besök gärna våra tidigare inlägg: